تبریزتریپ

Nazar-Amulet
تبریزتریپ به شما نیاز دارد!
Travels Cover
وبلاگ تبریزتریپ

عظیم قیچی‌ساز‌ |‌ تنها فاتح ایرانی ۱۴ قله‌ی ۸۰۰۰ متری جهان

دوشنبه، 10 اردیبهشت 1397 عظیم قیچی‌ساز

عظیم قیچی ساز پرافتخارترین کوهنورد کشورمان متولد شهریور سال ۱۳۶۰ در محله لیل آباد شهر تبریز است. قیچی ساز تنها هیمالیانورد ایرانی است که موفق به صعود ۱۴ قله‌ی بالای ۸۰۰۰ متر در جهان شده و توانسه پرچم کشورمان ایران را در باشگاه هشت‌هزارمتری جهان به اهتزار درآورد. هشت هزارمتری‌ها ۱۴ کوه مستقل زمین هستند که همگی در رشته‌کوه‌های هیمالیا و قراقروم در قاره آسیا قرار دارند و ارتفاعشان از سطح دریا به بیش از ۸۰۰۰ متر می‌رسد.
عظیم قیچی ساز پس از کسب دیپلم فنی و حرفه‌ای تراش و فرز در رشته کارشناسی تربیت بدنی دانشگاه تبریز به تحصیلاتش ادامه داد. ورود او به ورزش از علاقه‌اش به دوچرخه سواری کوهستان شروع شد. او با حضور در مسابقات کشوری دوچرخه سواری موفق به کسب مقام‌هایی در این رشته شد اما چون میانه‌ی خوبی با رقابت نداشت به ورزش کوهنوردی روی آورد.
قیچی ساز فعالیت حرفه‌ای خود را از سال ۷۷ آغاز کرد و در سال ۷۹ برای شرکت در اردوهای تیم ملی کوهنوردی دعوت شد. امروز او عضو تیم ملی کوهنوردی کشور و همچنین سازمان GHM فرانسه است.

اولین صعود حرفه‌ای او مربوط به صعود قله ماربل وال به ارتفاع ۶۴۰۰ متر در کشور قزاقستان است. در سن ۲۴ سالگی پیروزمندانه موفق به فتح بام جهان اورست به ارتفاع ۸۸۴۸ متر شد. تا به امروز، او توانسته ۱۴ قله‌ی بالای ۸۰۰۰ متر را بدون استفاده از کپسول اکسیژن و بدون همراهی شرپا فتح کنند. لوتسه پر از یخ آخرین مقصد عظیم‌ قیچی‌ساز برای ورود به باشگاه ۸ هزارتایی‌ها بود. در نهایت، او در بهار ۱۳۹۶ موفق به فتح لوتسه ۸۵۱۶ متری شد و رسما ایران‌ را وارد باشگاه ۸ هزارتایی‌های کوهنوردی جهان کرد.
تاکنون ۳۶ نفر در جهان موفق شده‌اند هر ۱۴ قله بالای هشت هزار متر جهان را فتح کنند. و تنها ۱۶ نفر از این تعداد توانسته‌اند هر ۱۴ قله را بدون استفاده از کپسول اکسیژن و شرپا (افرادی که در ازای مبلغی بار کوهنوردان را حمل می‌کنند) فتح کنند. و اکنون قیچی ساز توانسته نام خود را به عنوان هفدهمین نفر به جمع آن‌ها اضافه کند.

صعودهای برون مرزی

۱۳۸۱- ماربل وال (۶۴۰۰ متر) – تیان شان قزاقستان

۱۳۸۲- گاشربروم ۱ (صعود تا ۷۸۰۰ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۸۳- دیران پیک (۷۲۶۶ متر) – صعود تا ۵۵۰۰ متر – کاراکروم پاکستان

۱۳۸۳- اسپانتیک (۷۰۲۷ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۸۴- اورست (۸۸۴۸ متر) – هیمالیا نپال

۱۳۸۴- آرارات (۵۱۳۷ متر) – ترکیه، صعود زمستانی

۱۳۸۵- نوشاخ (۷۴۹۲ متر) – هندوکش افغانستان

۱۳۸۷- برودپیک (۸۰۵۱ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۸۸- پوبدا (۷۴۳۹ متر) – تیان شان قزاقستان، سرپرست تیم آذربایجان شرقی

۱۳۸۹- دائولاگیری (۸۱۶۷ متر) – هیمالیا نپال – اولین ایرانیان صعود کننده

۱۳۸۹- نانگاپاربات (۸۱۲۶ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۹۰- کانچن جونگا (۸۵۸۶ متر) – هیمالیا نپال – اولین ایرانی صعود کننده

۱۳۹۰- گاشربروم ۲ (۸۰۳۴ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۹۰- گاشربروم ۱ (۸۰۸۰ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۹۱- آناپورنا ۱ (۸۰۹۱ متر) – هیمالیا نپال – اولین ایرانی صعود کننده

۱۳۹۱- کی ۲ (۸۶۱۱ متر) – کاراکروم پاکستان

۱۳۹۱- ماناسلو (۸۱۶۳ متر)- هیمالیا نپال

۱۳۹۲- ماکالو (۸۴۶۳ متر) – هیمالیا نپال

۱۳۹۲- چوایو (۸۲۰۱ متر) – تبت چین

۱۳۹۳- شیشاپانگما (۸۰۲۷ متر) – تبت چین

۱۳۹۵- اورست (۸۸۴۸ متر) – هیمالیا نپال

تمامی صعودها بدون استفاده از کپسول اکسیژن و بدون همراهی باربر ارتفاع انجام گرفته است.

 

صعودهای داخلی

۱۳۷۸- سبلان (۴۸۱۱متر) – زمستانی

۱۳۷۸- دماوند (۵۶۷۱متر) – زمستان

۱۳۷۹- علم کوه (۴۸۵۰متر) – زمستانی – گرده آلمانها

۱۳۸۰- دماوند (۵۶۷۱متر) – زمستانی

۱۳۸۱- سبلان (۴۸۱۱متر) – صعود زمستانی یخچال شمالی سبلان

منبع: کجارو

کریم باقری | مرد سال فوتبال ایران در سال ۱۳۸۷

سه شنبه، 28 فروردین 1397 باقر کریمی

بیوگرافی کریم باقری

کریم باقری (زاده ۱ اسفند ۱۳۵۲ – تبریز) بازیکن سابق فوتبال اهل ایران است. وی در تیم‌های تراکتورسازی، کشاورز، آرمینیا بیله‌فلد، النصر، چارلتون، السد و پرسپولیس سابقه عضویت دارد.

در مراسم بهترین‌های فوتبال سال ایران، کریم باقری با کسب بالاترین امتیاز از بین بهترین‌های فوتبال سال ۸۷، مرد سال فوتبال ایران شد. همچنین وی در نظرسنجی سایت آمار و تاریخ فدراسیون بین‌المللی فوتبال (IFFHS) به عنوان محبوبترین بازیکنان جهان انتخاب شد.

النصر امارات

در سال ۲۰۰۰ میلادی یک نیم فصل را بطور قرضی در باشگاه النصر امارات توپ زد و در مدت کوتاه حضور در این تیم اماراتی عملکرد خوبی نیز داشت. در همین زمان پیشنهاد باشگاه چارلتون انگلیس رسید و کریم به عنوان اولین بازیکن آسیایی راهی لیگ برتر جزیره شد.

چارلتون انگلیس

باقری در سال ۲۰۰۰ میلادی به تیم چارلتون انگلستان پیوست و فقط یک بار توانست در ترکیب چارلتون قرار گیرد. برغم قرارداد سه ساله، در پایان فصل به ایران بازگشت.

السد قطر

پس از پایان مسابقات مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲، باقری به عنوان گرانقیمت ترین بازیکن تاریخ السد با این تیم قطری قرارداد بست. در جام باشگاه‌های عربی او طی ۵ بازی ۵ گل برای السد به ثمر رساند و به عنوان برترین بازیکن تورنمنت انتخاب شد. در لیگ قطر نیز طی ۱۱ بازی ۵ گل به ثمر رساند.
پرسپولیس تهران
از فصل ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۹ لیگ برتر ایران باقری در تیم پرسپولیس بازی کرد. از فصل ۱۳۸۵ و با تیم مصطفی دنیزلی درخشش مجدد خود را آغاز کرد و یکی از ارکان قهرمانی پرسپولیس در سال ۱۳۸۷ بود. در سال ۸۷ دوباره پس از ۷ سال به تیم ملی بازگشت و با خداحافظی افشین پیروانی و بهروز رهبری‌فر از فصل ۸۴ بازویند کاپیتانی نیز به این بازیکن باتجربه رسید. کریم با زدن ۲۹ گل بهترین گلزن پرسپولیس در تاریخ لیگ برتر است.

کریم باقری در هشتم آذر ماه سال ۱۳۸۹ هم‌زمان با بازی تاریخی ایران با استرالیا با اعلام تصمیم خود مبنی بر خداحافظی از فوتبال پس از هجده سال بازی در بالاترین سطح فوتبال ایران و جهان برای همیشه از دنیای فوتبال کناره‌گیری کرد.

بازی در برابر تراکتورسازی

در لیگ نهم فوتبال ایران، شایعه‌هایی مبنی بر تمایل نداشتن کریم باقری برای حضور در برابر تیم زادگاهش، تراکتورسازی، به وجود آمد.

کریم باقری در مصاحبه‌ای در مورد دلایل عدم حضور در برابر تراکتورسازی گفت “الان چند سالی می‌شود که هیچ وقت برابر تراکتورسازی بازی نکرده‌ام، من احترام خاصی برای مردم شهرم و هواداران تیم تراکتورسازی که خاطرات زیادی از آن دارم و دلیلم برای بازی نکردن مقابل تیم سابقم همین بوده‌است.” باقری در بازی رفت پرسپولیس در برابر تراکتورسازی در تهران غایب بود و در بازی برگشت در تبریز نیز فقط یک نیمه به زمین رفت.

دوران ملی

کریم باقری که در ۱۶ خرداد ۱۳۷۲ برابر تیم ملی فوتبال پاکستان در جام اکو، اولین بازی ملی خود را انجام داد، و ۸۷ بازی و ۵۰ گل در کارنامهٔ ملی خود به ثبت رساند.

وی پس از بازی مقابل تیم ایرلند جنوبی در سال ۱۳۸۰ از تیم ملی فوتبال ایران خداحافظی کرد، اما در زمان سرمربی‌گری علی دایی این بازیکن با اعلام آمادگی برای حضور در تیم ملی بار دیگر به اردو تیم ملی ایران دعوت شد که با بالاخره در بازی دوستانهٔ تیم‌های ایران و قطر، که در تاریخ ۱۹ آبان ۸۷ برگزار شد، کریم باقری بعد از حدود ۷ سال بار دیگر برای تیم ملی فوتبال ایران بازی کرد و در تاریخ ۲۹ آبان ۸۷ چهل‌وهشتمین گل ملّی خود را در بازی مقابل امارات به ثمر رساند.

او سرانجام در تاریخ ۱۵ مهر ۱۳۸۹ در بازی دوستانه تیم ملی فوتبال ایران با برزیل در شهر ابوظبی با انجام هشتاد و هفتمین بازی ملی‌اش برای همیشه از تیم ملی خداحافظی کرد.

سایت فیفا در گزارشی مفصل دربارهٔ بازگشت کریم باقری به تیم ملی فوتبال ایران این بازیکن را با «زین‌الدین زیدان» مقایسه کرد. در مراسم بهترین‌های فوتبال سال ایران، کریم باقری با کسب بالاترین امتیاز از بین بهترین‌های فوتبال سال ۸۷، مرد سال فوتبال ایران شد.

گل کریم باقری در ملبورن استرالیا

در بازی برگشت ایران و استرالیا ۸ آذر ۱۳۷۶ (۲۹ نوامبر ۱۹۹۷) در چهارچوب دور مقدماتی جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه، زمانی که تیم ملی ایران ۲ گل از تیم استرالیا عقب بود و همگان بر این باور بودند که آخرین تیم راه‌یافته به جام جهانی تیم ملی فوتبال استرالیا است، کریم باقری در دقیقهٔ ۷۱ بازی توانست از فرصت به‌دست‌آمده استفاده کند و گل اول تیم ایران را وارد دروازهٔ تیم استرالیا کند. همان گل باعث بهتر شدن روحیهٔ بازیکنان تیم ملی ایران شد و به دنبال آن ایران توانست در دقیقهٔ ۷۵ و با پاس به‌یادماندنی علی دایی و فرار خداداد عزیزی گل دوم خود را در دروازهٔ تیم ملی استرالیا بنشاند و صعود تیم ملی ایران را به جام جهانی بعد از ۲۴ سال مسلم سازد.

افتخارات

        • قهرمانی در سیزدهمین دوره بازی‌های آسیایی (۱۹۹۸ بانکوک)
        • قهرمانی در جام اکو (۱۹۹۳ تهران)
        • حضور در جام جهانی (۱۹۹۸ فرانسه)
        • مقام سومی جام ملت‌های آسیا (۱۹۹۶ امارات)
        • قهرمانی لیگ آزادگان با پرسپولیس (۱۳۷۵)
        • قهرمانی لیگ برتر ایران با پرسپولیس (۱۳۸۷)
        • قهرمانی جام حذفی با پرسپولیس (۱۳۸۹)
        • قهرمان جام باشگاه‌های عرب
        • مقام سومی جام باشگاه‌های آسیا با السد
        • بازیکن برتر ماه جولای ۱۹۹۷ آسیا
        • بازیکن سوم سال آسیا ۱۹۹۷
        • عضو تیم ستارگان آسیا در دیدار با ستارگان فیفا (۱۹۹۷)
        • بهترین گل‌زن جهان در سال ۱۹۹۷ پس از روماریو
        • زننده بهترین گل ماه اکتبر ۲۰۰۰ آسیا
        • زننده بهترین گل ماه اکتبر ۲۰۰۱ آسیا
        • برترین بازیکن جام باشگاه‌های عرب (۲۰۰۱)
        • محبوب‌ترین بازیکن جهان در سال ۲۰۱۰

    • سابقه لژیونری کریم باقری

      ۱۹۹۷-۲۰۰۰ آرمینیا بیلفلد ۲۰۰۰-۲۰۰۱ چارلتون آتلتیک ۲۰۰۱-۲۰۰۲ السد

      منبع: متافوتبال