تبریزتریپ

Nazar-Amulet
تبریزتریپ به شما نیاز دارد!

بر روی نقشه

تور سه‌بعدی

اولین قدم در مسیر حذف بستن به فلک و شکنجه‌ی دانش‌آموزان از سیستم آموزشی ایران و گذر به سیستم نوین آموزشی به همت این بزرگمرد برداشته شده است.

شماره ثبت: ۶۳۹۸
تاریخ ثبت: ۷/۷/۱۳۸۱

۱. مـوقعیـت بنـا :
تبریز، خیابان ارتش جنوبی

۲. تاریخچه بنا و موسس آن:
حاج میرزاحسن رشدیه در سال ۱۲۶۷ ه. ق در تبریز متولد شد. پس از کسب معلومات عصر خود در جوانی مسافرتی به قفقاز کرد و در ایروان اقامت گزید. او مدرسه ای تاسیس کرد و به تعلیم و تربیت پرداخت. پس از چندی بدین فکر افتاد که تمام قواعد و اصول تعلیم و تربیت ( پداگوژی ) را که در دبستانهای خارج از ایران دیده است، در کشور خود مرسوم دارد. پس راهی ایران شد و در سال ۱۳۰۵ ه.ق در جنب «مسجد شیخ الالسلام » مدرسه ای با اسلوب جدید باز کرد که «میرزا حسن واعظ» یکی از آموزگاران آنجا بود ولی به تحریک و اغوای عوام مدرسه اش به غارت رفت و خود به مشهد سفر کرد پس از چندی به تبریز مراجعت نموده و مجددا” در سال ۱۳۱۱ ه. ق مدرسه ای بنام « رشدیه » در کوی «جبه خانه» دائر کرد. در سال ۱۳۱۳ ه.ق که میرزا علیخان امین الدوله به سمت والی آذربایجان وارد تبریز گردید.

میرزا حسن توانست مدرسه خود را توسعه دهد. ولی زمانیکه امین الدوله بعنوان صدراعظم به پایتخت روانه گشت، عوام، میرزا حسن را مجبور به بستن مدرسه کردند و میرزا حسن به تهران رفت و در سال ۱۳۱۵ ه.ق با مساعدت امین الدوله در کوی « دروازه قزوین» مدرسه بزرگی تاسیس نمود. در سال ۱۳۲۳ ه.ق روزنامه مکتب را منتشر کرد و در سال ۱۳۲۶ ه.ق روزنامه «طوفان تهران» را چاب نمود. در استبداد صغیر به کلات نادری در خراسان تبعید شد. پس از بر افتادن محمد علیشاه قاجار به تهران برگشت و در سال ۱۳۴۵ ه.ق به قم رفت و تا آخر عمر در آنجا ماندگار شد.
میرزاحسن را که مؤسس اولین مدرسه به سبک جدید در ایران بود «پدر معارف » نامیدند. او در سال ۱۳۶۳ ه. ق در شهر قم فوت نمود و در همان شهر نیز مدفون گردید. وی در طول حیات خود در حدود سی جلد کتاب نوشت.

از آثار چاپ شده او :
آنادیلی و وطن دیلی (ترکی)- الفبای جدید- بدایه التعلیم – تکمله الصرف – کتاب الفبا- کفایه التعلیم- نهایه التعلیم

۳. مشخصات بنا :
این ساختمان در خیابان ارتش جنوبی واقع شده و دارای ساختمان دو طبقه به طول ۴۲ و به عرض ۳۰ متر می باشد. دبیرستان دارای کتابخانه، آزمایشگاه و کارگاه کارهای دستی بوده است. نمای ساختمان دارای آجرکاری زیبا و پرکاری بوده و از حیاط وسیعی برخوردار است.
بدنه غربی مدرسه در طی سالیان فرسوده شده است. سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری این بنا را خریداری و اقدام به مرمت آن نموده است.

۴. قـدمت بنـا :
این بنا متعلق به دوره اوایل پهلوی اول است.


۱. اگر خاطره یا تجربه‌ای درباره این مکان دارید اینجا بهترین جا برای به اشتراک‌گذاری اون هست.

۲. لطفا فقط دیدگاه، خاطره یا تجربیات‌تون در مورد مکان فوق رو اینجا بنویسید. برای تماس با ما یا مشارکت در پروژه به صفحه تماس با ما مراجعه کنید.